Drugi dzień praktyk zawodowych za nami! Dzisiejszego dnia Kucharze zapoznali się z urządzeniami i narzędziami stosowanymi w gastronomii, a także sposobami przechowywania i utrwalania przydatności żywności. Przygotowywali również napoje oraz posiłki typowe dla kuchni greckiej, a także suchy prowiant dla turystów wyjeżdżających następnego dnia na wycieczkę. Fryzjerzy zapoznali się z różnymi kształtami głów i dobrze fryzur w tym kontekście. Dokonywali oceny stanu włosów i skóry głowy i zajmowali się podstawowymi zabiegami fryzjerskimi pod okiem opiekuna. Technicy Agrobiznesu zajmowali się porządkowaniem i pielęgnowaniem terenów zielonych, w tym obcinaniem drzew i krzewów owocowych, przygotowując je na zimę. Mechanicy Pojazdów Samochodowych zajmowali się demontażem silnika, celem znalezienie usterki i jej eliminacji poprzez wymianę wadliwych podzespołów. Zajmowali się także jego konserwacją. Czyścili również głowicę po to, aby założyć nową uszczelkę.
[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”3,2,1-Start, Inwestycja w wiedzę bramą do sukcesu zawodowego dzień 2″]3,2,1-Start, Inwestycja w wiedzę bramą do sukcesu zawodowego