Dziesiąty dzień mobilności i ósmy dzień praktyk zawodowych za nami. Z każdym dniem uczniowie nabywają coraz więcej nowych umiejętności oraz wiedzy. Kucharze przygotowywali potrawy w oparciu o receptury. Zajmowali się także porcjowaniem, dekorowaniem i ekspedycją potraw, a także dbaniem o czystość zastawy stołowej. Technicy Agrobiznesu zajmowali się zbiorem winogron, a w dalszej części dnia oceniali jakość towarów idących na sprzedać, a także naliczaniem marży handlowej w oparciu właśnie o winogrona, dogłębniej zapoznając się z branżą. Fryzjerzy wykonywali zabiegi stylizacyjne i modelowali fryzury okolicznościowe – męskie oraz damskie. Część z nich można zobaczyć na zdjęciach! Mechanicy Pojazdów Samochodowych kontynuowali zadania diagnostyczne oraz naprawcze. Zajęli się także wymianą kół w samochodzie oraz dokumentowaniem i kosztorysowaniem napraw.
[Best_Wordpress_Gallery id=”23″ gal_title=”3,2,1-Start, Inwestycja w wiedzę bramą do sukcesu zawodowego – dzień 10″]3,2,1-Start, Inwestycja w wiedzę bramą do sukcesu zawodowego