Po weekendzie pełnym wrażeń czas na powrót naszej młodzieży do praktyk.
Fryzjerzy odbyli zajęcia praktyczne z zakresu komunikacji, która odgrywa kluczową rolę w tym zawodzie. Pracując w grupach opracowali „Niezbędnik Fryzjera”, który powinien być biblią dla każdego dobrego fryzjera, ponadto byli odpowiedzialni za strzyżenie i farbowanie.
Kucharze przygotowywali potrawy zgodnie z menu obowiązującym u organizatora, dania z główne, desery, surówki, byli odpowiedzialni za porcjowanie, dekorowanie i ekspedycję potraw.
Mechanicy samochodowi zapoznali się z procesem prac konserwacyjno-naprawczych. Demontowali konkretne podzespoły takie jak silnik, skrzynia biegów czy układ wydechowy. Przygotowywali również samochód do odbioru przez klienta po wykonanej naprawie.
Technicy agrobiznesu zapoznali się dzisiaj z potrzebami finansowymi przedsiębiorstwa. Określali czynniki warunkujące sukces przedsiębiorstwa jak również zostali zapoznali ze strategią przedsiębiorstwa na rynku.
Popołudniu odbyła się wycieczka do Padwy gdzie młodzież zwiedzała imponującą Bazylikę Św. Antoniego, która należy do najważniejszych miejsc pielgrzymkowych nie tylko we Włoszech ale i w całej Europie. Wizyta w tej unikalnej włoskiej miejscowości przyniosła nie tylko naukę jak i nowe doświadczenia.
Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000055875, realizowany przez ZSP im. Jana Kochanowskiego w Węgrowie, finansowany ze środków Unii Europejskiej