Kolejny dzień praktyk za nami!
Mechanicy samochodowi brali udział w kontroli międzyoperacyjnej i ostatecznej napraw. Przyjmowali samochód do naprawy i wypełniali dokumentacje. Przeprowadzili diagnostykę samochodowa przy wykorzystaniu zaawansowanych programów komputerowych.
Technicy agrobiznesu poznali środki techniczne i materiały wykorzystane w sprzedaży towarów i usług oraz ich rozliczenia.
Dzisiaj nasi kucharze nauczyli się przygotowywać pyszną włoską kawę: espresso, latte, cappuccino oraz byli odpowiedzialni za przygotowanie dodatków do dań głównych.
Fryzjerzy odbyli druga część szkolenia z komunikacji, poznali techniki uwalniania poprzez dotyk, podzielili się swoimi emocjami oraz wrażeniami z warsztatów oraz zajmowali się koloryzacją.
Po obiedzie odbyła się wycieczka do wytwórni prawdziwej włoskiej oliwy z oliwek. Nasza młodzież dowiedziała się o procesie wytwarzania oliwy ich rodzajach, smakach oraz jak odpowiednio dobrać oliwę do potraw.
Na koniec zwiedzania odbyła się degustacja tych różnych rodzajów oliwy. Można było porównać smak i aromat, aby lepiej zrozumieć różnice między nimi. Po degustacji oliwy z oliwek młodzież miała okazję spróbowania lokalnych przysmaków z owocu giuggiole z miejscowości Arquà Petrarca, który został sprowadzony w ten region Włoch z Azji.
Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000055875, realizowany przez ZSP im. Jana Kochanowskiego w Węgrowie, finansowany ze środków Unii Europejskiej